Utkast: Oct. 25, 2012

Har varit vaken i över en timme nu.... Inte kul! Behöver all kraft som jag kan få under dagen då jag är kvar i Uppsala!
Pratade med läkaren i går eftermiddag efter hon hade varit på ronden. De hade pratat och diskuterat länge on mig. Men iaf kom de inte riktigt fram till något exakt. Därav ska de ta bort cancertumören och skicka den på analys i dag! Om den är som läkarna tror är den 2,8 cm då kommer de ta bort allt det är en gräns på 2 cm fast det är de som magnetkameran säger att den är...

Love

 
Jag Älskar Dig

Ge dåligt samvete eller inte ge dåligt samvete

Vet att ni finns där!
Det var inte meningen att ge er dåligt samvete! eller var de det?
jag vet faktiskt inte... var bara så arg och ledsen.
Ångesten ökade för varje minut under hela dagen,
och under kvällen klarade jag inte längre!
NEJ!!!! jag gjorde inget! Kunde inte!
Kunde inte ens be om tröst från någon, men tur som är
fattade Patrik att det var något fel när jag hade suttit på toaletten en längre tid
plus att jag började hosta pga av att jag inte kunde andas...
Jag älskar dig så grymt mycket! om inte ännu mer nu!
Vi har pappersbröllopsdag i morgon! <3<3<3
Vi firade lite i nyss men ska äta med Henrik, Hanna och Kent, Ulrika i Uppsala i morgon :D

Är ganska nervös för tisdag och speciellt onsdag.
inte för själva undersökningarna utan hur jag ska reagera på narkosen
som jag vet sedan tidigare, blir jag ska dålig!
 
Nepp, ska packa vidare, ut med hunden och soporna plus diska upp den sista disken
 
 

Känner mig så jävla ensam! Känner mig så jävla övergiven! Känner mig så jävla ensam!

Känner mig så jävla ensam!
Känner mig så jävla övergiven!
Känner mig så jävla ensam!

CANCER SMITTAR INTE!!!!!

Min familj tar avstånd, min egna mamma min egna pappa min egna syster min egna man!!!
ingen frågar hur jag mår ingen frågar hur det är i dag? ingen fråga om de kan hjälpa till med något!
Ingen kompis förutom en kommer upp med mat till mig fast jag säger att det är okej. Hon övertalar verkligen mig att tillåta henne komma upp till lägeheten då den ser ut som den gör!
Det är hon som ringer och frågar vad jag gör, det är hon som pratar om annat det är hon som sitter och lyssnar och inte låssas lyssna bara för att hon känner dåligt samvete det är hon som frågar om jag ska med till Borlänge och titta på skor till hennes dotter det är som behöver vinterskor!
 
Om ni har svårt att få fram ord när ni ser mig eller hör mig! skicka ett sms med "Lycka till på undersökningen i dag" "Hur är det i dag" " Ta med Atlas och kom på en fika" Vill du och Atlas på en promenad"
Känn inte er tvingade att ni måste men ni kan iaf försöka om ni bryr er om mig!
 
För vet ni!! Cancer smittar inte!
 
Känner mig så jävla ensam!
Känner mig så jävla övergiven!
Känner mig så jävla ensam!

Tävling!

 
Skriv svaret som en kommentar!
Vinsten är hemlig!
Tävlingen slutar söndag 21 oktober 24,00

Cancerbeskedet.... plus lite andra dagar

Allt som skrivs kan vara väldigt förvirrande och icke sammanhängande men jag får inte ihop det. Det behöver inte heller vara ordagrant dock i dessa tecken ” ” är det citat…

Tisdag,

åker strax efter halv 8 mot, Falun, vi stannar i Borlänge och köper frukost. [intresse kaninen hoppar]. Framme vid sjukhuset, tycker på fel knapp i hissen, hamnar på våning 5 och inte på 1 bara att tycka igen.
Hinner inte sitta länge innan det är min tur att gå i receptionen, pratar om att jag har kommit upp till summan för högkostnadskort. Innan allt är klart, så kommer läkaren som frågar om jag har med mig någon. Säger att det är min syster och man som sitter i väntrummet, får frågan om de ska följa med in, säger om de vill eller så säger jag bara ja. Har lite vakt minne under vissa stunder.

Vi sätter oss ner jag närmast läkaren, bredvid mig Patrik och bredvid honom Cecilia.
- ”Vi har fått provsvaren, det är inga goda – Det är Cancer”
- ”Är det god eller ond? Blev min första reaktion.
fick svaret ”det är Cancer ”kommer på min själv att detta ska jag kunna. Svamlar fram något, stil med: just de ja cancer är ond och tumör är god fast jag inte riktigt fattar detta men på något sätt så förstår jag det.
Detta som kommer nu kan kännas lite förvirrande men jag får inte det rätt i huvudet heller.

Måste fråga Patrik, vad som skedde efter vi fick beskedet, om jag har fått det rätt eller ej. Han minns inte heller exakt.

Tror att det var jag som frågade vad händer nu?
Hon berättar att jag ska på röntgen i Ludvika (skikt), i morgon tisdag och sen ska jag på röntgen (magnet) i Falun tyvärr så har hon inte fått en tid. [ska dit den 16 oktober, fick en kallelse den 10/10] Det är magnetundersökning som kommer att avgöra hur och vad det är för operation som jag ska genomgå. Om de bara ska ta bort tappen eller om de måste ta bort allt.
Patrik frågade vad tappen var för något, Lina visade honom och oss var den sitter och hur operationen kan gå till.
Hon fortsätter med; om de bara tar bort tappen kan jag bli gravid men jag kan inte föda vaginalt det blir kejsarsnitt. Men om man läste henne mellan raderna så var det inte jätte lätt att bli gravid. För hon sa ordet ”om” flera gånger.
Kan vara jag som har missuppfattat det. Fast det kvittar just nu!

Sen frågor alla fyra lite frågor till varandra. Det som kommer upp hela tiden är om jag ska träffa kuratorn, säger varje gång ”nej, det är lugnt”
Ska ta ett blodprov innan jag åker hem. Vi går ut i korridorren och Lina hämtar henne som ska ta blodprovet. Vi går in i ett rum, sätter mig i stolen, hamnar lite snett om det berodde på att jag var vinglig eller om armstöden var över sitsen. Frågar vad är blodprovet till för. Det var för att se om min lever är som den är, så de kan ge min kontrast i blodet under röntgenundersökningen.

Vi går ut mot bilen, kändes som jag styrde och tittade på mig själv när vi gick från gyn till bilen, helt mysko men det är på det sättet jag kan förklara.
Jag lägger upp det på facebook och skickar sms till pappa och mamma det stod exakt ”cancer..”
Varför jag la ut det på facebook och varför jag inte ringde till mor och far kan jag inte svara på. Går och loggar ut bilen från parkeringen, huvudet fattar inte hur man ska göra både Cecilia och Patrik berättar men handen funkar inte riktigt får in kortet och vi är utloggade.

Patrik skickade ett sms till sin mamma, säger till honom att jag inte orkar eller kan prata med någon just nu. Hon ringer upp ganska fort och självklart ger han mig luren. Berättar för henne om cancern och vad som kommer att ske, vi lägger på och vi åker hemåt

Hinner inte mer än till gruvrondellen, då Pappa ringer upp på Cecilias mobil. Får prata med honom börjar ganska bra men lika fort så kommer tårarna och jag kan inte prata längre. Kan inte fatta att JAG HAR CANCER; CANCER DÖR MAN AV! Så är det bara! Just då i mitt huvud, sen kommer det att nej, jag drömmer! Väck mig någon, skaka liv i mig, jag sover ju det är fan bara att skaka liv i mig så jag slipper drömma längre! Snälla väck mig NU!!! Men det kommer ingen och väcker mig, det kommer ingen alls, det kommer ingen till undsättning! Varför?! Ska min värsta farhåga bli sann?! Ska jag aldrig få bli gravid aldrig få föda mina barn?! Väck mig och ligger ju och sover! Hela resan och hela dagen går mina tankar i antagligen i x2000 eller x2000 minus alltså kan inte tänka kan inte känna, men i ena stunden så känner jag både fysiskt och psykiskt.

Svänger förbi kupolen, vill inte hem! Söker efter ett headset med sportsnäcka (så nu vet ni vad jag vill ha i julklapp :-P ) Tessan ringer och frågar hur det är, och vad jag svarade kommer jag inte ihåg.
Medan jag pratar med henne så går jag runt, runt och runt på andra våningen, runt cirkeln vid hissen och rulltrapporna Patrik och Cecilia räknade till tio varv sen går vi in på lite skoaffärer och frågar ”vilken storlek är den största som ni har på kvinnoskor?” fick till svar 42. Så inga skor till Cecilia denna gång. Vi började gå mot utgången men två stopp innan man går ut är ett måste i alla fall för Patrik – game stop och … han hittade spel men jag godkänner inte att han köper ett spel för mycket pengar som man tröttnar på efter en stund (hans julklappstips)

Stannade och åt vid kaffestugan, kommer ihåg att det smakade inte så mycket och det var jobbigt att inte ha så mycket att göra. Att sista still, kroppen ville bara lägga sig i ett hörn.

Väl hemma i Ludvika möter vi upp mor, far och Christian. Cecilia, Patrik och Christian åker och hämtar hö till hästarna. Pappa kör mig och mamma, till lägenheten för jag ska hämta lite jobbgrejer sen direkt ner till folkets hus.
Mor och jag går och tittar efter present till pappa, hittar inte värst mycket. Vidare upp på bibblan för att låna en bok till Hobby och sånt, lite höst pyssel.  
Vidare till Lillkyrkan för att ge barnen mellis, de har varit på kyrkans barntimmar. Spelar ett ganska roligt spel men tyvärr så är inte min kropp helt med på tronerna. Försöker för Olivias och Fredriks skulle och även mammas skull!

Blir hämtad av Patrik och Cecilia, åker mot jobbet Skruva och sånt. Skulle bara bli tokig av att sitta hemma (Hade nog varit bra nu i efterhand att vara hemma under tisdagen) Jobbar hela passet och sen hemåt och försöka smälta det som har hänt under dagen.

onsdag 10 oktober

Siktrötgen dags ska vara där 0915, vi går mot bilen kring kvart i nio och Patrik säter sig i bilen och ska starta den medan jag ska skrapa rutorna. BILEN STARTAR INTE! Hjärtat började rusa pulsen ökade och snabbt som fan ringer jag pappa, som är i stallet. Han sa ”jag kan åka nu” säger att Patrik får testa en gång till då startar hon och vi får åka mot lasarettet.
Får dricka kontrast man ska dricka det under två timmar men tack vare de är sena så får jag dricka lite mindre och under 1,5 timmar, får även kontrast genom armen. Kändes som jag kissade på mig, kändes jätte mysko
Själva undersökningen tog kring 15 minuter kändes att det gick jätte fort.

Jobbar även denna dag, går bättre i dag men skulle nog ha varit hemma ändå. Lätt att vara efterklok!

Torsdag 11 oktober

Patrik åker till jobbet, jag ska jobba som assistent mellan 12,30 till 15,00. Möter upp mamma och Olivia vid Tjädern, pratar lite och sen hem för att äta lite och på träning – Afro dans! Det är jätte roligt! Men tyvärr är Jenny sjuk så vi får Cor ist och jag tycker det är så tråkigt och jag får mer ont i ryggen av det. 
Kvällsjobb igen denna gång är det Sång och sånt, det är ett jobb som man blir så jävla glad av! Skulle inte vilja byta det mot något alls!!! Tycker inte om att sjunga annars men i denna grupp så spelar det ingen roll att du nynna, skriker eller sjunger hur fint som helst! Älskar verkligen mitt jobb!!!!!

Fredag 12 oktober

Patrik åker till jobbet i dag med, jag ska ner till kontoret. Det blir budettårta gottiligottgott.

 

Lördag 13 oktober

Jobb på travet, lika kul som alltid! En kusk trillade ur, det var två som krokade ihop.

Söndag 14 oktober

Vårt eget café i dag, det betyder jobb igen, detta är ett jobb som jag kan skryta väldigt mycket om!
Efter jobbet blir jag och Patrik hämtade av Pappa, ska upp till lägenheten för att hämta Cecilias och Johannas madrasser och köksstolarna åker dit och blir där en stund.

Måndag 15 oktober

Matilda och jag åker med pappa till stallet, duschar en häst – det behövdes! Mockar och pratar bara skit! Tack för dagen! Tänk att dessa djur kan ge en energi att man orkar med ännu mer!

I dag skulle farmor fyllt 92 år!!! Saknar dig så grymt mycket!!!!

......

Onsdag:

Klev upp lite väl tidigt i dag trodde att jag skulle vara hos Gyn redan vid 0830 men det var 10,30 så jag tog ett varmt bad/dusch med Patrik.

När vi väl kom i väntrummet så sitter Patrik och pratar, nervös och orolig. Skickade iväg honom till cafeterian, för han gjorde mig mer nervös och orolig än vad jag var.


Blir hämtad av Läkaren strax före kvart i, bara en kvart ”sena”, hon frågar mig om besvären och vad jag känner, berättar precis allt jag kan komma på.
dags för undersökningen, sjätte gyn undersökningen sen januari 2012, av fem olika läkare. Hon tittar i mig, ser knölen som läkare 4 hade känt under en tidigare undersökning. Hon måste kalla in extra assistans, en som kunde hålla i vissa verktyg så hon kan titta och ta prover, hon kallar även in en äldre kollega. Så nu har jag tre personer som glor in i mig, unik som jag är. De tar sina prover och jag får åka hem och vänta på provsvaren. De ska komma på fredag.

Fredag,

läkaren ringer hon har inte fått något provsvar. Hon lovar att hon ringer på måndag med beskedet.

Måndag,

Klev upp ganska tidigt i dag, tandläkarbesök 1040. Får ett samtal kring 10,00 att jag ska till gyn för att få besked om provsvaren i morgon (tisdag) klockan 09,00. Ringer Patrik på en gång, berättar vad hon sa, hinner inte prata så mycket skulle ut med hunden och sen cykla till tandläkaren. Dagen går vidare, mycket tänk och funderingar. Vi hämtar Cecilia hos mor och far, ville att hon skulle med. Målar naglarna, tvättmaskinen går sönder, mitt under ett program, handfatet blir det stopp i. Kommer i säng strax efter 12